streda, júna 06, 2007

Najsilnejsia zena herneho priemyslu v EA

Z nasho pohladu trochu komicke meno Kathy Vrabeck vam toho vela nepovie, ale nedajte sa pomylit. Tato zena patri v hernom priemysle medzi vyrazne postavy. Dotiahla to az na prezidentku Activision, odkial vsak v polovici minuleho roka odisla za nejasnych okolnosti. Teraz vsak po nej siahlo EA a poverilo ju vedenim novej divizie EA Casual Entertainment. Ta bude mat na starosti vyvoj jednoduchych a zabavnych hier (tzv. casual hry) pre siroke masy.

Uloha EA Casual Entertainment nebola zatial jasne specifikovana, napovedat nam vsak moze samotna Kathy. Tvrdi, ze na svete je mnozstvo ludi, ktori sa pri hrani nepotrebuju intenzivne sustredit a travit pri nom dlhe hodiny. Spolocnym menovatelom casual hier je okamzita zabava. Jednoznacne suhlasim, len moja mati travi pri Zume dlhe hodiny :).

Vo svojom vyjadreni spomenula tiez noveho Harryho Pottera (mimochodom, hra Fenixov Rad bude nadabovana do cestiny) na Nintendo Wii alebo Madden NFL 08 na mobilne telefony. Vyzera to tak, ze niektore zname tituly na urcite platformy budu coraz viac zamerane na nehracov ci obcasnych hracov. Coskoro ma byt ohlasenych viacero novych projektov novej divizie.

Casual hry su stale popularnejsie a bez debaty sa v nich skryva aj velky financny potencial. V poslednych par tyzdnoch svoje casual "jednotky" ohlasili tiez Eidos a Ubisoft.

Žiadne komentáre: